آکنه و رژیم غذایی – انسولین، مقاومت به انسولین و هورمون ها

رژیم غذایی، اگرچه دلیل مستقیم آکنه نیست، اما تأثیر غیرمستقیم بر آکنه دارد. به همین دلیل است که بسیاری از «درمان‌های آکنه» تغییرات رژیم غذایی را همراه با هر چیز دیگری که از آن حمایت می‌کنند، توصیه می‌کنند.

از آنجایی که رژیم غذایی تأثیر غیرمستقیم بر آکنه دارد، افراد هنگام تغییر آنچه می خورند، نتایج متفاوتی دریافت خواهند کرد. این به این دلیل است که همه ما غذاها را به طور متفاوتی متابولیسم می کنیم. برخی از افراد ممکن است نسبت به برخی غذاها حساسیت بیشتری داشته باشند، بنابراین آن غذاها نسبت به سایرین که مشکلات متابولیک ندارند، تأثیر بیشتری بر روی آکنه آنها خواهند داشت.

به عنوان مثال، نشان داده شده است که پوستی که تمایل به آکنه دارد، نسبت به انسولین مقاوم است. انسولین هورمونی است که متابولیسم کربوهیدرات ها را تنظیم می کند و همچنین در متابولیسم پروتئین و متابولیسم چربی نقش دارد. انسولین نحوه استفاده سلول‌های ما از انرژی موجود در جریان خون را تنظیم می‌کند – بنابراین انسولین باعث می‌شود کبد و سلول‌های چربی (بافت چربی) مقداری از گلوکز موجود در جریان خون را جذب کرده و آن را به عنوان چربی ذخیره کنند.

افراد مبتلا به مقاومت به انسولین به مقادیر طبیعی انسولین آزاد شده در بدن پاسخ نمی دهند. از آنجایی که تنظیم سطح گلوکز خون (که در نهایت انسولین مسئول آن است) بسیار مهم است، لوزالمعده شروع به تولید انسولین بیشتری می کند زمانی که کبد و سلول های چربی پاسخ نمی دهند. اگر بدن هنوز پاسخ ندهد، سطح گلوکز خون می تواند افزایش یابد.

سطوح بالای انسولین می تواند باعث فشار خون بالا، احتباس مایعات و دیابت نوع ۲ شود.

بنابراین، برای کسانی که مقاومت به انسولین دارند، کربوهیدرات های بی کیفیت مانند نان سفید، شکر و غذاهای شیرین ممکن است مشکل ساز باشند. این نوع کربوهیدرات ها به سرعت هضم می شوند و به سرعت وارد جریان خون می شوند. به طور معمول، انسولین باعث می شود بدن آن قندهای اضافی را به داخل سلول ها خارج کند. اما با مقاومت به انسولین، آنها مدت بیشتری در خون می مانند و همچنین باعث می شوند بدن سطوح بالایی از انسولین در خون داشته باشد.

این برای مبتلایان به آکنه، به ویژه زنان، مهم است، زیرا انسولین بیش از حد می تواند باعث افزایش سطح هورمون های مردانه شود. این هورمون های آندروژن مدت هاست که در ایجاد آکنه نقش دارند. آنها تولید روغن غدد چربی را افزایش می دهند که منجر به مسدود شدن منافذ می شود و زمینه رشد باکتری های آکنه را فراهم می کند.

در مطالعه دیگری، محققان سطوح بالای کربوهیدرات های تصفیه شده (مانند نان و غلات) را در آکنه نوجوانان دخیل دانستند. به دنبال منطق مشابه، آنها پیشنهاد می کنند که سطوح بالای قند خون باعث افزایش سطح انسولین و فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-1) می شود که منجر به تولید بیش از حد هورمون های مردانه می شود. سپس این هورمون های مردانه باعث بروز آکنه می شوند.

و علاوه بر آن، فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-1) سلول های خاص پوست (کراتینوسیت ها) را تشویق به افزایش می کند. کراتینوسیت ها نیز در ایجاد آکنه نقش دارند.

منابع:

foodnavigator.com/news/ng.asp?id=45658

سریعترین رژیم لاغری