الیگوساکاریدها چیست؟

وقتی به شکر فکر می کنیم، معمولاً به آن ماده سفید و دانه ای فکر می کنیم که دسرها و نوشیدنی های خود را با آن شیرین می کنیم. با این حال، چند نفر از ما شکر را یک کربوهیدرات می‌دانیم؟ واقعیت این است که شکر نوعی کربوهیدرات به نام الیگوساکارید است و این کربوهیدرات تنها یکی از سه نوع اصلی است که بقیه مونوساکاریدها و پلی ساکاریدها هستند. بیایید در مقاله امروز نگاهی دقیق‌تر به اولیگوساکاریدها بیندازیم و تفاوت آن‌ها با انواع قندهای دیگر مانند گلوکز و فروکتوز را بیاموزیم و ببینیم که آیا نمی‌توانیم تفاوت بین آنها و اینکه آیا الیگوساکاریدها برای شما مفید هستند یا خیر.

اصطلاح الیگوساکارید اساساً اصطلاحی برای “قندهای زیادی” است. اولیگو از ریشه اصلی همان کلمه تشکیل می شود که به ما الیگارشی می دهد و ساکارید به معنای شکر است. این بدان معناست که زنجیره‌های پلی پپتیدی که الیگوساکاریدها را تشکیل می‌دهند از دو مولکول قند تا ۱۰ مولکول هستند و بنابراین از مونوساکاریدهایی که فقط یک مولکول دارند و پلی‌ساکاریدهایی که تعداد بیشتری مولکول دارند متمایز می‌شوند.

این ترکیبات مولکول های قند باعث ایجاد الیگوساکاریدهای مختلف می شود. به عنوان مثال، ساکاروز که شیرین کننده سفره سفید ما را می سازد اساساً ترکیبی از گلوکز و فروکتوز است، در حالی که لاکتوز، قند موجود در شیر، ترکیبی از گلوکز و گالاکتوز است. مالتوز دو مولکول گلوکز هستند که به هم مرتبط هستند و همانطور که می بینید با ترکیب مونوساکاریدهای مختلف الیگوساکاریدهای خود را بدست می آورید.

اکنون همه ما با این انواع قندها آشنا هستیم. بسیاری از ما نام لاکتوز را از عدم تحمل افراد نسبت به آن شنیده ایم. عدم تحمل لاکتوز معمولا مدت کوتاهی پس از جدا شدن نوزاد از شیر مادر ایجاد می شود و پس از آن به دلیل ناتوانی سیستم گوارشی آنها در ایجاد لاکتاز، آنزیمی که لاکتوز را تجزیه می کند، مجبور به مصرف محصولات فاقد لاکتوز می شوند.

شکل مصنوعی دیگر الیگوساکارید شربت ذرت با فروکتوز بالا است. این اخیراً تبدیل به یک بوگیمن شده است و از همه چیز از چاقی گرفته تا دیابت سرزنش شده است. شربت ذرت با فروکتوز بالا از نظر شیمیایی شبیه ساکارز است، زیرا از یک مولکول گلوکز و یک مولکول فروکتوز تشکیل شده است، اما تفاوت های ظریف بین آنها باعث شده است که شربت ذرت با فروکتوز بالا برای سلامتی شما بسیار بدتر باشد.

تفاوت‌های بین این مولکول‌های قند ظریف، اما قوی بیان می‌شوند. فقط با گلوکز، فروکتوز و گالاکتوز می توانید همه چیز را از لاکتوز گرفته تا ساکارز ایجاد کنید، و با درک این ترکیبات مختلف است که طیف کامل الیگوساکاریدها مشخص می شود. اگر قصد دارید کمی شکر به چای خود اضافه کنید، اکنون می دانید چه چیزی در فنجان خود می ریزید.

سریعترین رژیم لاغری