دستگاه بسته بندی مواد غذایی آماده و نیمه آماده


دستگاه بسته بندی مواد غذایی آماده برنده عرضه کنندگان فست فود و آماده می باشد. امروزه محصولات غذایی مانند سایر محصولات به صورت بسته بندی شده به فروش می رسند. به طور کلی بسته بندی را می توان نوعی هنری تعریف کرد که برای نگهداری و جذب محصول به کار می رود. کارخانه های مواد غذایی علاوه بر ارائه کیفیت لازم محصولات غذایی، باید سعی کنند در بسته بندی های خود خلاقیت کافی داشته باشند تا در بازار رقابتی امروز حرفی برای گفتن داشته باشند. در ادامه این مطلب به روش بسته بندی مواد غذایی، دستگاه های مخصوص آن و همچنین دستگاه بسته بندی غذاهای آماده و نیمه آماده پرداخته ایم.

نحوه بسته بندی مواد غذایی

با توجه به تنوع غذاها و تفاوت شکل و اندازه آنها، بسته بندی هر کدام نیز متفاوت است. برای بسته بندی انواع مواد غذایی از روش های مختلفی استفاده می شود. به عنوان مثال برای بسته بندی مواد مایع مانند شیر، شیر موز، آب میوه، آب معدنی و سایر نوشیدنی ها از یک نوع بسته بندی و برای موادی مانند حبوبات از روش دیگری استفاده می شود. موادی مانند پودر ادویه جات یا موادی مانند تخم مرغ، گوشت و مرغ که جامد هستند نیز روش بسته بندی دیگری دارند. مراحل و نوع دستگاه بسته بندی مواد غذایی در نظر گرفته شده برای هر یک از این محصولات کاملا با یکدیگر متفاوت است. نمونه ای از دستگاه بسته بندی تخم مرغ در زیر توضیح داده شده است.

دستگاه بسته بندی تخم مرغ

دستگاه بسته بندی تخم مرغ شامل بالابر دستی، کندانسور تخم مرغ، بسته بندی مزرعه، برچسب برچسب، جت پرینتر صنعتی و گریدر می باشد. هنگام بسته بندی، ابتدا از کندانسور برای شناسایی آلاینده های مختلف در تخم مرغ ها استفاده می شود و سپس از یک مرتب کننده برای قرار دادن دقیق تخم ها روی شانه ها استفاده می شود. سپس از Farm Packer برای چاپ اطلاعات و تاریخ ها استفاده می کنند. همچنین از برچسب های چسبنده برای چسباندن لیبل های شانه ای پس از مرحله بسته بندی مزرعه و در نهایت استفاده از جت چاپگر برای ثبت تاریخ استفاده می شود.

در حال حاضر به دلیل مشغله کاری مردم، غذاهای آماده و نیمه فرآوری شده نیز به صورت بسته بندی شده در فروشگاه ها به فروش می رسد. به همین دلیل است که مردم بیشتر به بهداشت غذا و ظاهر آن اهمیت می دهند تا کیفیت آن. تولیدکنندگان نیز از هنر بسته بندی برای این کار استفاده می کنند.

ویژگی های مهم در بسته بندی غذاهای آماده

ویژگی های مهم در بسته بندی غذاهای آماده

یکی از ویژگی های مهمی که در بسته بندی غذاهای آماده باید به آن توجه کرد، شفاف بودن بسته بندی است تا مشتری بتواند محصول بسته بندی شده را به وضوح ببیند. همچنین نوع بسته بندی نیز باید به گونه ای باشد که رطوبت و دمای آن متعادل و کنترل شده باشد و بخار باعث خراب شدن محصول نشود. ویژگی مهم دیگر عدم استفاده از مواد سمی در تهیه و بسته بندی ظروف آماده است. همچنین باید سعی شود استحکام، مقاومت و مقاومت در برابر عوامل خارجی مانند ضربه، میکروب، فشار و در عین کاهش هزینه بسته بندی به حداکثر برسد. برای این منظور از دستگاه های مختلفی استفاده می شود که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.

به طور کلی انتخاب دستگاه مورد استفاده به نوع محصول و حجم آن بستگی دارد. از جمله دستگاه های بسته بندی مواد غذایی آماده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دستگاه بسته بندی توزین
  • دستگاه بسته بندی حجمی
  • دستگاه بسته بندی پودر
  • دستگاه خلاء
  • دستگاه سلولی
  • دستگاه بسته بندی شیرینک

دستگاه بسته بندی توزین

دستگاه بسته بندی توزین

از این نوع دستگاه برای بسته بندی موادی مانند آجیل استفاده می شود. مواد موجود در این دستگاه به صورت شفاف بسته بندی می شوند تا مشتری در هنگام تسویه حساب به راحتی محصول را در داخل بسته مشاهده کند. این دستگاه در دو نوع وزنی و چهار وزنی نیز موجود است.

دستگاه بسته بندی حجمی

نوع دیگری از دستگاه بسته بندی که برای بسته بندی محصولات غذایی استفاده می شود دستگاه حجم دهنده است. عامل مهم در این دستگاه تعیین وزن محصول مورد نظر می باشد. باید مشخص شود که وزن خاصی از محصول چه حجمی را اشغال می کند. پس از افزایش حجم، ماژول های دستگاه کوک می شوند. این دستگاه نسبت به دستگاه بسته بندی وزنی انرژی کمتری مصرف می کند و همچنین نسبت به سایر دستگاه ها احتمال خرابی کمتری دارد.

دستگاه بسته بندی پودر

برای بسته بندی محصولاتی مانند آرد، نمک، ادویه، جزر و مد و … از دستگاه بسته بندی پودری استفاده می کنند که عملکرد ساده و در عین حال کیفیت بالایی دارد. برای ثبت اطلاعات محصول بر روی بسته بندی آن می توان تاریخچه حرارتی را روی دستگاه نصب کرد و از این امکان نیز استفاده کرد.

دستگاه وکیوم بسته بندی مواد غذایی

یکی از مهم ترین و معروف ترین مدل های دستگاه بسته بندی مواد غذایی آماده که برای بسته بندی سالاد الویه، سالاد ماکارونی، مرغ، گوشت، ماهی و … استفاده می شود دستگاه بسته بندی وکیوم می باشد. یکی از مهمترین مزایای این دستگاه تخلیه هوای اضافی از داخل ظرف است که باعث افزایش ماندگاری محصول و جلوگیری از خراب شدن زودرس آن می شود. این دستگاه در سه نوع جاروبرقی خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی موجود می باشد که هر کدام دارای ویژگی های خاصی می باشند.

دستگاه بسته بندی مواد غذایی سلفون

دستگاه بسته بندی مواد غذایی آماده شامل دستگاه سلفون نیز می باشد. این نوع بسته بندی در صنایع غذایی و سایر صنایع به وفور یافت می شود. دستگاه های سلفون خانگی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک انواع مختلف این نوع دستگاه ها هستند. از این نوع بسته بندی در اکثر خانه ها نیز استفاده می شود. سلفون خاصیت ارتجاعی بالایی دارد و از ورود هوای اضافی به داخل محصول جلوگیری می کند. همچنین در برابر ضربه، گرد و غبار، رطوبت، بخار و غیره مقاومت بیشتری دارد.

دستگاه سلفون هم به عنوان دستگاه بسته بندی مواد غذایی آماده و هم به عنوان دستگاه بسته بندی مواد غذایی نیمه تمام قابل استفاده است. افرادی که زمان کافی برای پخت و پز ندارند می توانند از غذاهای نیمه آماده یا آماده استفاده کنند. تهیه این نوع غذا از فروشگاه ها امکان پذیر است که به صورت بسته بندی ارائه می شود. غذاهایی مانند ناگت مرغ، سالاد الویه، کوفته، پیتزا، فلفل دلمه ای، شیرینی ها و … بهترین گزینه برای این افراد است. لازم به ذکر است که برای بسته بندی این مواد غذایی عمدتاً از دستگاه سلفون استفاده می شود.

دستگاه بسته بندی غذای آماده پک شیرینک

از انواع دستگاه های بسته بندی مواد غذایی نیمه تمام و آماده می توان به دستگاه شیرینک پک نیز اشاره کرد. این دستگاه برای محصولات بسته بندی شده مناسب است. مانند بسته های آب معدنی، نوشابه و سایر نوشیدنی ها. دستگاه شرینک پک برای پوشاندن غذاهایی که مستقیماً با سلامت انسان مرتبط هستند نیز استفاده می شود. زیرا این دستگاه ها هوای اضافی را به طور کامل حذف کرده و پلاستیک را در اطراف محصول به حرکت در می آورندبرای افزایش طول عمر محصول و محافظت از محصول در برابر انواع آلودگی ها چسبانده می شوند. از انواع دستگاه های انقباض می توان به انقباض تونلی و کابینی اشاره کرد.

برخی از این وسایل مانند سلفون، بسته بندی وکیوم و بسته بندی شرینک در رستوران ها نیز کاربرد دارند. برای بسته بندی مواد غذایی در فضای باز، اغلب از سلفون برای حفظ شکل و کیفیت محصول تا رسیدن به مقصد استفاده می شود.