دیابت – چیست؟ (نسخه کوتاه)

دیابت وضعیتی است که در آن فرد سطح بالایی از گلوکز در سیستم خود دارد. علت این امر ناتوانی بدن در تولید انسولین کافی یا عدم پاسخ مناسب بدن به انسولین تولید شده است. انسولین هورمونی است که در لوزالمعده تولید می‌شود و سلول‌های بدن را قادر می‌سازد تا گلوکز را برای تولید انرژی برای زندگی روزمره جذب کنند. انواع مختلفی از دیابت وجود دارد. اما شایع ترین نوع که بیشتر از آن رنج می برد دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری است.

از جمله شایع ترین علائم دیابت تکرر ادرار و افزایش تشنگی است. با غلظت بالای گلوکز در ادرار افراد دیابتی، گلوکز آب را از خون خارج می کند. این امر نیاز به ادرار و تشنگی را افزایش می دهد. علاوه بر این، خستگی و گرسنگی نیز از علائم رایج دیابت است. وقتی سیستم گلوکز/انسولین به درستی کار می‌کند، انسولین سلول‌های ماهیچه‌ای را باز می‌کند و به گلوکز اجازه ورود می‌دهد و سوخت سلول‌ها را تامین می‌کند. وقتی این سیستم خراب می شود، ماهیچه ها سوخت لازم برای کار را ندارند که باعث خستگی و گرسنگی دائمی در فرد دیابتی می شود.

درمان هایی برای دیابت وجود دارد که پس از اولین کشف بیماری ایجاد شده است. از جمله آنها می توان به انسولین درمانی اشاره کرد. که به بدن فرد دیابتی تزریق یا استنشاق می شوند. این درمان معمولا برای درمان افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ استفاده می شود. علاوه بر این، داروهایی مانند پیوگلیتازون و روزیگلیتازون نیز وجود دارد که برای افزایش حساسیت سلول به انسولین در نظر گرفته شده است. انواع دیگری از داروها برای دیابت وجود دارد. دارو بستگی به نوع دیابت و مناسب بودن بیمار دارد. به بیمار توصیه می شود قبل از مصرف هر دارویی با پزشک مشورت کند.

دیابت قابل پیشگیری است. اگرچه این روش ۱۰۰ درصد موفقیت آمیز نیست اما پیشگیری بهتر از درمان است. ورزش منظم روش معمولی است که برای پیشگیری از دیابت توصیه می شود. با فعال ماندن، فرد می تواند وزن خود را مدیریت کرده و جریان خون را بهبود بخشد. اگر ژنتیک شما را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد، ورزش بسیار مهم است. علاوه بر ورزش، افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات تازه نیز به پیشگیری از دیابت کمک می کند. مطالعات نشان داده‌اند که بیوفلاونوئیدها، رنگدانه‌هایی که به میوه‌ها و گیاهان رنگ می‌دهند، ممکن است تولید انسولین را تحریک کرده و گلیکاسیون را مهار کنند، فرآیندی که در آن مولکول‌های گلوکز آسیب‌دیده به پروتئین‌ها متصل می‌شوند تا محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته یا AGE را ایجاد کنند. در حالی که اکثر AGE ها بی ضرر هستند، سایرین عملکرد مولکولی را مختل می کنند و به آسیب اندام ها و اعصاب کمک می کنند. برای درک بهتر چگونگی این اتفاق، به یاد داشته باشید که گلیکوزیون همان چیزی است که باعث قهوه ای شدن غذا در فر می شود.

سریعترین رژیم لاغری