علائم حساسیت به شیر چیست؟


علائم حساسیت به شیر

علائم آلرژی به شیر می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. علائم ممکن است به سرعت بعد از نوشیدن شیر ظاهر شوند یا ممکن است چند ساعت طول بکشد تا ظاهر شوند. آلرژی به شیر نیز می تواند به طور ناگهانی رخ دهد.

علائم حساسیت به شیر در بدن

علائم حساسیت به شیر در نوزادان

برخی از نوزادان ممکن است آنقدر به شیر و فرآورده های شیر حساس باشند که حتی به مقدار کمی از شیر گاو که از شیر مصرف شده توسط مادران شیرده عبور می کند، واکنش آلرژیک نشان دهند.

علائم حساسیت به شیر اغلب بلافاصله پس از مصرف شیر رخ می دهد. علائم شامل کهیر، استفراغ، خس خس سینه و مشکل در تنفس است. برخی از علائم حساسیت به شیر ممکن است بیشتر طول بکشد. مانند گرفتگی شکم، اسهال، سرفه، آبریزش بینی، بثورات پوستی و مدفوع شل که ممکن است حاوی خون یا مخاط باشد. در صورت بروز هر یک از این علائم، فورا به پزشک مراجعه کنید.

علائم حساسیت به شیر و عدم تحمل لاکتوز

آلرژی به شیر و عدم تحمل لاکتوز که به عنوان عدم تحمل پروتئین شیر نیز شناخته می شود، یکسان نیستند و نباید به جای یکدیگر استفاده شوند. آلرژی توسط سیستم ایمنی تعریف می شود و آلرژی به شیر نیز از این قاعده مستثنی نیست. عدم تحمل لاکتوز و آلرژی به شیر باعث بروز علائم مختلفی می شود و نیاز به درمان های متفاوتی دارد. شایع ترین علائم عدم تحمل لاکتوز، سوء هاضمه است که شامل نفخ، گاز و اسهال بلافاصله پس از نوشیدن شیر یا خوردن محصولات مبتنی بر شیر مانند پنیر یا بستنی است.

یک واکنش آلرژیک واقعی به شیر می تواند باعث آنافیلاکسی شود که یک پاسخ ایمنی تهدید کننده زندگی است. که می تواند راه های هوایی را منقبض کند. اگر فردی حتی واکنش خفیفی به شیر داشت، باید فوراً به پزشک خود اطلاع دهد.

تشخیص علائم حساسیت به شیر

برای تعیین اینکه آیا یک فرد به شیر حساسیت دارد یا خیر، می توان آزمایشاتی انجام داد. وی سپس اقدامات لازم را برای جلوگیری از بروز یک وضعیت اضطراری انجام داد. آنافیلاکسی که معمولا به عنوان شوک آنافیلاکتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری بسیار جدی است که باید با اپی نفرین درمان شود. علائم آنافیلاکسی عبارتند از: تورم گلو، تنگی نفس، شوک، نبض سریع، افت سریع و شدید فشار خون، سرگیجه. حتی منجر به از دست دادن هوشیاری می شود.

واکنش آنتی بادی های بدن به پروتئین های شیر.

علائم حساسیت به شیر می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. مانند همه آلرژی های غذایی، آلرژی به شیر نیز به دلیل نقص سیستم ایمنی ایجاد می شود که به اشتباه تشخیص می دهد که برخی پروتئین های موجود در شیر برای بدن مضر هستند. بدن نیز به نوبه خود شروع به تولید آنتی بادی های ایمونوگلوبولین می کند. برای خنثی کردن یا واکنش به پروتئینی که آن را مضر می داند.

این به سیستم ایمنی سیگنال می دهد که هیستامین و سایر مواد شیمیایی آزاد کند. این همان چیزی است که به نظر می رسد یک علامت آلرژیک باشد. هیستامین ها تا حد زیادی مسئول شایع ترین واکنش های آلرژیک از جمله آبریزش بینی، خارش و آبریزش چشم ها، کهیر، حالت تهوع، مشکلات تنفسی و آنافیلاکسی هستند.

ریشه حساسیت به شیر

کازئین و آب پنیر پروتئین هایی هستند که اغلب ریشه آلرژی به شیر هستند. کازئین در کشک یا قسمت جامد شیر زمانی که غلیظ می شود وجود دارد. این پروتئین ها در بسیاری از محصولات مبتنی بر شیر نیز ظاهر می شوند. فردی که به شیر حساسیت دارد ممکن است به یک یا هر دوی این پروتئین ها حساسیت داشته باشد. اگر علائم آلرژی به شیر نشان دهنده حساسیت واقعی به شیر باشد. تنها راه مطمئن برای جلوگیری از واکنش آلرژیک، پرهیز از شیر و محصولات لبنی است.