فواید پونه کوهی؛ سرشار از آنتی اکسیدان و خواص ضد سرطانی


فواید پونه کوهی

پونه کوهی به عنوان یکی از اصلی ترین گیاهان معطر در بسیاری از غذاهای سراسر جهان استفاده می شود. طعم قوی دارد و طعم دهنده ای عالی برای غذاهاست. می توانید با مصرف تازه، خشک یا روغن این گیاه از فواید پونه کوهی بهره مند شوید. پونه کوهی حاوی برخی مواد مغذی مهم است، اگرچه باید در حد اعتدال مصرف شود. فقط یک قاشق چای خوری پونه کوهی خشک می تواند حدود ۸ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین K را تامین کند. از کمک به مبارزه با باکتری ها تا کاهش التهاب، پونه کوهی فواید زیادی دارد.

این مقاله درباره ۵ فواید پونه کوهی در سلامت بدن است.

فواید پونه کوهی؛ سرشار از آنتی اکسیدان

پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان است. این ترکیبات به مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مضر در بدن کمک می کنند. تجمع رادیکال های آزاد با بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی مرتبط است.

چندین مطالعه نشان داده است که پونه کوهی و روغن پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان هستند. اسانس پونه کوهی به ویژه از نظر کارواکرول و تیمول غنی است. دو آنتی اکسیدان که می توانند به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک کنند. همراه با سایر غذاهای غنی از آنتی اکسیدان، مانند میوه ها و سبزیجات، پونه کوهی می تواند سرشار از آنتی اکسیدان ها باشد که می تواند به بهبود سلامت شما کمک کند.

به مبارزه با باکتری ها کمک می کند

پونه کوهی حاوی ترکیبات خاصی است که خاصیت ضد باکتریایی قوی دارد. یک مطالعه نشان داده است که اسانس پونه کوهی به جلوگیری از رشد اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا، دو سویه باکتری که می توانند باعث عفونت شوند، کمک می کند. مطالعه دیگری نشان داد که پونه کوهی در برابر ۲۳ نوع باکتری موثر است.

علاوه بر این، یک تحقیق فعالیت ضد میکروبی اسانس پونه کوهی، مریم گلی و آویشن را مقایسه کرده است. بعد از آویشن، پونه کوهی یکی از موثرترین اسانس ها در برابر باکتری ها است.

فواید پونه کوهی؛ خاصیت ضد سرطانی دارد

پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان است. این ترکیبات نه تنها می توانند آسیب رادیکال های آزاد را خنثی کنند. آنها همچنین می توانند به پیشگیری از سرطان کمک کنند. برخی از مطالعات نشان داده اند که پونه کوهی و اجزای آن می تواند به کشتن سلول های سرطانی کمک کند. سلول های سرطانی روده بزرگ انسان را می توان با عصاره پونه کوهی درمان کرد و نشان داده شده است که این عصاره رشد سلول های سرطانی را متوقف کرده و به کشتن آنها کمک می کند.

کمک به کاهش عفونت ویروسی

علاوه بر مبارزه با باکتری ها، برخی مطالعات نشان داده اند که پونه کوهی و ترکیبات آن می تواند از بدن در برابر برخی ویروس ها محافظت کند. به طور خاص، کارواکرول و تیمول دو ترکیب موجود در پونه کوهی هستند که با خواص ضد ویروسی مرتبط هستند.

به کاهش التهاب کمک می کند.

التهاب یک پاسخ ایمنی طبیعی است که در نتیجه بیماری یا آسیب رخ می دهد. با این حال تصور می شود که التهاب مزمن در ایجاد بیماری هایی مانند بیماری قلبی، دیابت و بیماری های خود ایمنی نقش دارد. پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان است. که می تواند به خنثی کردن رادیکال های آزاد و کاهش التهاب کمک کند.

همچنین حاوی ترکیباتی مانند کارواکرول است که خواص ضد التهابی دارد. برای تعیین اینکه چگونه یک دوز طبیعی ممکن است بر التهاب در انسان تأثیر بگذارد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

فواید پونه کوهی؛ باید بگویی

پونه کوهی گیاهی است که فواید بسیار قوی برای سلامتی شما دارد. سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند به مبارزه با باکتری ها و ویروس ها کمک کند. به طور بالقوه رشد سلول های سرطانی را کند می کند و به کاهش التهاب کمک می کند.

با این حال، تحقیقات فعلی محدود به مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی است. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات بالقوه آن در انسان مورد نیاز است. خوشبختانه پونه کوهی همه کاره است و به راحتی می توان آن را به رژیم غذایی خود اضافه کرد. و می توان آن را در انواع دستور العمل های تازه، خشک و یا با استفاده از روغن آن گنجاند.