محققان می گویند مزرعه ای که مرغ ها را با ماری جوانا به جای آنتی بیوتیک تغذیه می کند، قیمت های بالاتری را از مصرف کنندگانی که به دنبال مرغ ارگانیک هستند دریافت می کند.


یک کارگر گوشت مرغ را برای فروش در بازار Khlong Toei در بانکوک آماده می کند.  پس از هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد شیوع احتمالی شیوع آنفلوآنزای مرغی H5N6 پس از موارد ابتلا اخیر در چین، وزارت توسعه دام نظارت دقیقی بر شیوع آنفلوانزای مرغی H5N6 دارد.

کارگری در بازار Khlong Toei در بانکوک گوشت مرغ تهیه می کند.Adisorn Chabsungnoen/SOPA Images/LightRocket از طریق Getty Images

  • مزرعه ای در تایلند شروع به تغذیه جوجه های خود با شاهدانه به جای آنتی بیوتیک کرده است.

  • محققان دانشگاه چیانگ مای می گویند این آزمایش نشانه های مثبتی را نشان می دهد.

  • جوجه ها دو برابر قیمت معمولی از مصرف کنندگانی که به دنبال مرغ ارگانیک هستند می گیرند.

مزرعه‌ای که در شمال تایلند ماری‌جوانای طبی پرورش می‌دهد، جوجه‌های خود را به جای آنتی‌بیوتیک با حشیش تغذیه می‌کند و محققان می‌گویند این آزمایش نتایج امیدوارکننده‌ای داشته است.

محققان دپارتمان علوم جانوری و آبزیان دانشگاه چیانگ مای گفتند که کمتر از ۱۰ درصد از ۱۰۰۰ جوجه در مزرعه لامپانگ از زمان معرفی گلدان به رژیم غذایی جوجه ها در ژانویه ۲۰۲۱ مرده اند.

در حالی که یافته‌های این مطالعه هنوز در دست بررسی است و فقط تحقیقات یک ساله را پوشش می‌دهد، Chompunut Lumsangkul، استادیار که این مطالعه را رهبری می‌کرد، به Insider گفت که به نظر می‌رسد خوراک شاهدانه کار می‌کند. او گفت که میزان مرگ و میر برای جوجه ها در مزرعه مانند فصول معمولی است که شیوع شدید هیچ گونه بیماری کشنده پرندگان وجود ندارد.

لومسانگکول گفت که غذای مخصوص پرندگان با افزودن حشیش خرد شده به غذا و آب آنها تولید می شود. در این مدت هیچ آنتی بیوتیک و دارویی به جوجه ها داده نمی شود یا روی آنها استفاده نمی شود.

علاوه بر مرغ های سالم، این آزمایش همچنین به مزرعه اجازه داد تا پرندگان خود را با قیمت های بالاتر به مصرف کنندگانی که به دنبال مرغ ارگانیک هستند بفروشد.

Lumsangkul گفت که این پرندگان دو برابر قیمت معمولی، در حدود ۱.۵۰ دلار به ازای هر پوند، بیشتر به این دلیل است که خریداران جوجه های ارگانیکی را می خواهند که آنتی بیوتیک دریافت نکرده باشند. او همچنین ادعا کرد که گوشت مرغ – که آنها آن را “GanjaChicken” می نامند – لطیف تر و طعم بهتری نسبت به مرغ های معمولی دارد.

این استادیار گفت: مصرف کنندگان در تایلند به این موضوع توجه کرده اند زیرا تقاضا برای مرغ در حال افزایش است و بسیاری از کشاورزان مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک هستند. بنابراین برخی از مشتریان می خواهند محصول ایمن تری پیدا کنند.

مزرعه ای در لامپنگ در درجه اول حشیش را به عنوان یکی از محصولات اصلی خود پرورش می دهد، اما از مرغ نیز نگهداری می کند.

مزرعه ای در لامپنگ در درجه اول حشیش را به عنوان یکی از محصولات اصلی خود پرورش می دهد، اما مرغ نیز پرورش می دهد.CHOMPUNUT LUMSANGKUL

به عنوان بخشی از این آزمایش، Lumsangkul گفت که تیم تحقیقاتی او گاهی اوقات به جوجه ها سطوح تقویت شده تتراهیدروکانابینول (THC) – ماده موجود در ماری جوانا که به مصرف کنندگان می دهد – می دهد که از محدودیت های قانونی برای انسان در تایلند عبور می کند.

در اوایل این ماه، دولت تایلند فروش محصولات شاهدانه را قانونی کرد اما میزان THC را در اقلام مصرفی به ۰.۲ درصد محدود کرد. Chompunut گفت: در مقایسه، جوجه‌های مزرعه گاهی تا ۰.۴ درصد می‌رسند.

او گفت: «نمی‌توانم بگویم حشیش اجازه نمی‌دهد جوجه‌ها بالا بروند، اما رفتار طبیعی از خود نشان می‌دهند.

چند ده جوجه سیاه در کلبه یک کشاورز دیده می شود.

این مزرعه دارای بیش از ۱۰۰۰ جوجه است که از ژانویه سال گذشته با شاهدانه تغذیه شده اند.CHOMPUNUT LUMSANGKUL

لومسانگکول خاطرنشان کرد که فوراً مشخص نیست که فواید کامل تغذیه جوجه ها با شاهدانه چیست و همچنین مشخص نیست که چرا حشیش در وهله اول باعث سلامت پرندگان می شود. با این حال، او گفت این احتمال وجود دارد که ماری جوانا دارای ترکیبات زیست فعال یا موادی باشد که فعالیت متابولیک و شرایط سلامتی بهتر را تقویت می کند، که سیستم ایمنی پرندگان را تقویت می کند.

لومسانگکول گفت: این مطالعه تاکنون تنها یک “تست غربالگری” بوده است و محققان هنوز باید آزمایش کنند که آیا خوراک شاهدانه برای محافظت از جوجه ها در برابر آنفولانزای پرندگان یا سایر بیماری های شدید عمل می کند یا خیر.

Lumsangkul در مورد اینکه آیا مردم می توانند با خوردن جوجه های تغذیه شده با شاهدانه دچار بیماری شوند، گفت: “هیچ راهی” وجود ندارد که این اتفاق بیفتد. او گفت که THC قبل از کشتار به طور کامل در بدن مرغ متابولیزه می شود، بنابراین شکل آن تا زمانی که به سفره می رسد کاملاً تغییر می کند.

مقاله اصلی را در Insider بخوانید