همه کربوهیدرات ها برابر نیستند

همه کربوهیدرات ها یکسان نیستند. برخی از آنها می توانند مشکلات جدی برای بدن شما ایجاد کنند، اما بسیاری از آنها بسیار مفید هستند. غذاهای پر پتاسیم موثرترین گروه از مواد غذایی در گروه غذایی کربوهیدرات هستند. کربوهیدرات های فرآوری شده با چگالی کالری بالا از بدترین آنها هستند.

غذاهای فرآوری شده با کالری متراکم و دارای کربوهیدرات های سریع جذب می شوند که منجر به افزایش سطح گلوکز خون و کاهش سریع آن می شود که چند ساعت بعد از غذا اتفاق می افتد. این امر باعث بی‌حالی و احساس گرسنگی رایج چند ساعت پس از یک وعده غذایی پر از آن نوع کربوهیدرات می‌شود. فشار دولت برای افزایش مصرف غذاهایی که عمدتاً کربوهیدرات هستند، چند سال قبل از شروع افزایش شیوع چاقی و دیابت در ایالات متحده آغاز شد. تاکید بر اجتناب از چربی ها و افزایش کربوهیدرات ها منجر به مصرف مقدار زیادی کربوهیدرات با چگالی کالری بالا شد. حتی اگر دلیل افزایش چاقی و دیابت ممکن است با عوامل متعددی مرتبط باشد، اما تعجب می‌کنیم که چه میزان افزایش نتیجه این تغییر در آنچه می‌خوریم است؟

تبدیل مواد غذایی طبیعی به غذاهای فرآوری شده با پودر کردن مواد غذایی طبیعی به ذرات ریز انجام می شود. پس از آن، غذا به سادگی به عنوان آرد فروخته می شود، یا ذرات در مایع ریخته می شوند و به عنوان نوشیدنی فروخته می شوند، یا ذرات به هم چسبیده می شوند تا به عنوان یک محصول غذایی جامد فروخته شوند. به دلیل اینکه غذا هنوز از ذرات ریز تشکیل شده است، زمانی که غذا به معده ما می رسد، غذا به راحتی از هم می پاشد و به سرعت جذب می شود و در نهایت منجر به افزایش قند خون می شود. در غذاهایی که فرآوری نشده‌اند، قند و نشاسته غذا به سایر اجزای غذا متصل می‌شوند و زمان بیشتری برای جدا شدن طول می‌کشد و در نتیجه جذب تدریجی آن بیشتر شبیه تپه‌های ملایم است تا سنبله. جای تعجب نیست که هر گیاه کمی متفاوت است، بنابراین پیوند قند و نشاسته در برخی از غذاها سخت تر از سایر غذاها است. بنابراین شاخص گلیسمی (که نشان دهنده سرعت ورود گلوکز به خون است) از یک غذا به غذای دیگر متفاوت است.

غذاهای کربوهیدرات فرآوری شده شبیه زغال چوب هستند که به صورت پودر در آمده و سپس در هوا معلق می شوند. اگر یک کبریت را روشن کنید، همه آن فورا می سوزد (برای زغال چوب که منجر به انفجار می شود). غذای طبیعی بیشتر شبیه یک بریکت زغال سنگ است که آهسته تر آتش می گیرد و کندتر می سوزد.

یکی دیگر از مضرات غذاهای فرآوری شده زمانی رخ می دهد که فرآوری سدیم را اضافه می کند، که برای کمک به حفظ مواد غذایی انجام می شود. اگرچه عمر مفید آن را طولانی تر می کند، اما ارزش سلامتی غذا را کاهش می دهد. مصرف زیاد سدیم احتمال فشار خون بالا، سکته مغزی و بیماری قلبی را افزایش می دهد. حتی اگر همه به مقداری سدیم نیاز دارند، باید مقدار آن را محدود کنید. مؤسسه پزشکی توصیه می کند که روزانه بین ۱.۵ گرم تا ۲.۳ گرم سدیم دریافت کنید. پتاسیم قادر است با بسیاری از اثرات نامطلوب سدیم مقابله کند. با دریافت ۳ گرم پتاسیم به ازای هر گرم سدیم، شانس ابتلا به فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهید و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را کاهش می دهید. علاوه بر این، با افزایش سن، از دست دادن استخوان خود را کاهش داده و احتمال ابتلا به سنگ کلیه را به حداقل می رساند.

غذاهای پر پتاسیم معمولاً سدیم کمی دارند. با پر کردن رژیم غذایی خود با غذاهای پر پتاسیم، به احتمال زیاد میزان سدیم دریافتی خود را کاهش داده و عملکرد قلب و تراکم استخوان را بهبود می بخشید.

سریعترین رژیم لاغری