کنجکاوی در مورد ارزش غذایی تخم مرغ سفید و تخم مرغ قهوه ای


آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا برخی از تخم مرغ ها هنگام خرید سفید و برخی دیگر قهوه ای هستند؟ آیا تخم مرغ قهوه ای را به این دلیل انتخاب می کنید که فکر می کنید سالم تر هستند؟ یا به تخم مرغ سفید علاقه دارید؟ در مقایسه با تخم‌مرغ‌های سفید و قهوه‌ای، قطعاً تفاوت رنگ و گاهی اوقات در قیمت وجود دارد. اما آیا تفاوت ها فقط رنگ پوست است؟ پس تا آخر داستان با تمام حقایق در مورد سفیده و قهوه ای تخم مرغ همراه باشید.

مقاله مرتبط: آب جوش پر خاصیت! آبی که تخم مرغ ها در آن می جوشند!

تفاوت رنگ؛ حقایق سفیده و قهوه ای تخم مرغ

اکثر افرادی که تخم مرغ قهوه ای را انتخاب می کنند. آنها فکر می کنند: آنها مانند نان سبوس دار، برنج قهوه ای یا ماکارونی سبوس دار سالم تر هستند. اما این در مورد تخم مرغ صادق نیست. در حالی که رنگ تخم مرغ به نژاد و ژنتیک مرغ بستگی دارد.

به عنوان مثال، نژادهای مرغ مانند White Leghorn، White Rock و Cornish همگی تخم های سفید می گذارند. در حالی که Plymouth Rocks، Rhode Island Reds و New Hampshires همگی تخم هایی با پوست قهوه ای می گذارند. تعداد کمی از نژادهای مرغ مانند Arakana، Luchi، Dong Xiang و Amraucana تخم‌های فیروزه‌ای یا آبی می‌گذارند.

مطالب مرتبط: تست قدرت تمرکز: آیا می توانید تخم مرغ های سفید را در ۵ ثانیه پیدا کنید؟

رنگدانه های تخم مرغ

تفاوت رنگ ها به دلیل وجود رنگدانه های خاص در نژادهای مختلف مرغ است:

  • پوسته تخم مرغ قهوه ای حاوی رنگدانه پروتوپورفیرین IX است
  • پوسته آبی تخم مرغ حاوی رنگدانه بیلی روبین است.

گاهی اوقات، رنگ تخم مرغ در همان نژاد بسته به نژاد مرغ و تأثیر/تاثیر بیشتر یکی از آنها می تواند متفاوت باشد.

به غیر از نژاد و ژنتیک، دانشمندان بر این باورند که عوامل دیگری مانند رژیم غذایی، محیط، سطح استرس و سن مرغ می توانند بر رنگ پوسته جوجه تأثیر بگذارند.

مطالب مرتبط؛ تست قدرت تمرکز: آیا می توانید تخم مرغ های سفید را در ۵ ثانیه پیدا کنید؟

آیا تخم مرغ های قهوه ای سالم تر/سالم تر از تخم مرغ های سفید هستند؟

مردم اغلب تخم مرغ قهوه ای را انتخاب می کنند. زیرا آنها معتقدند که آنها طبیعی تر و سالم تر از تخم مرغ سفید هستند. اما این واقعیت درست نیست. تمام تخم مرغ ها با رنگ پوست یکسان ارزش غذایی یکسانی دارند. تحقیقات نشان می دهد که ترکیب یا کیفیت تخم مرغ تحت تأثیر رنگ پوست آن قرار نمی گیرد. تفاوت رنگ فقط به دلیل تفاوت رنگدانه در پوسته است. هر دو تخم مرغ قهوه ای و سفید حاوی پروتئین با کیفیت، ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی هستند.

مقاله مرتبط: چگونه به راحتی سس مایونز بدون تخم مرغ در خانه درست کنیم

با این حال، عوامل دیگری مانند محیط زیست و خوراک مرغ می توانند بر ارزش غذایی تخم مرغ تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، مرغ هایی که به اندازه کافی نور خورشید دریافت می کنند، تخم مرغ هایی با سطوح بالاتر ویتامین D نسبت به مرغ های در قفس تولید می کنند. جوجه هایی که با غذای غنی شده با اسیدهای چرب امگا ۳ یا ویتامین D تغذیه می شوند نیز تخم مرغ باکیفیت تولید می کنند.

تفاوت در طعم و اندازه؛ حقایق سفیده و قهوه ای تخم مرغ

ممکن است برخی افراد بگویند که تخم مرغ قهوه ای طعم بهتری نسبت به تخم مرغ سفید دارد، اما این یک موضوع ترجیحی شخصی است. مانند ارزش غذایی، رنگ تخم مرغ واقعاً طعم آن را تعیین نمی کند. اما عوامل دیگری مانند نوع غذا، نژاد مرغ، تازگی و روش پخت می تواند بر طعم تخم مرغ تأثیر بگذارد.

تخم‌مرغ‌ها وقتی طولانی‌تر نگهداری شوند، بوی بدی می‌دهند، مخصوصاً در دمای بالا. به همین دلیل است که تخم مرغ های خانگی و آزاد طعم بهتری دارند.

مقاله مرتبط: فواید اسفناج و تخم مرغ برای سلامتی: اثرات شگفت انگیز ترکیب این دو ماده مغذی بر بدن

چرا تخم مرغ قهوه ای گران تر است؟

تخم مرغ قهوه ای معمولا گران تر از تخم مرغ سفید است. حتی اگر از جهات دیگر به جز رنگ یکسان باشند. این باعث شده است که برخی از مردم بر این باور باشند که تخم مرغ قهوه ای از کیفیت و ارزش غذایی بالاتری برخوردار است. اما، واقعیت کمتر شناخته شده این است: مرغ هایی که تخم های قهوه ای می گذارند بزرگتر هستند و به غذای بیشتری نیاز دارند.

مقاله مرتبط: تست شخصیتی جالب: چگونه ۴ تخم مرغ را در یک جعبه قرار دهیم؟

نتیجه

تخم مرغ بسته به نژاد و ژنتیک مرغ در رنگ های مختلفی وجود دارد: قهوه ای، سفید، فیروزه ای یا آبی. وقتی صحبت از تخم‌مرغ قهوه‌ای نسبت به تخم‌مرغ سفید به میان می‌آید، هیچ مزیت اضافی برای سلامتی یا تفاوت در ارزش غذایی وجود ندارد. تخم مرغ قهوه ای نه سالم تر و نه خوشمزه تر از تخم مرغ سفید است. عواملی که باعث تفاوت در تغذیه و طعم تخم مرغ می شود، غذا/خوراک و شرایط محیطی مرغ است.